Om CfG

Baggrund

Center for Geomikrobiologi er oprettet på en bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond. Centret åbnede i oktober 2012 og er planlagt for en fem-årig periode. Centret bygger videre på en tidligere fælles bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond og det tyske Max Planck Selskab tilbage i oktober 2007 og frem til oktober 2012.  Bo Barker Jørgensen er leder af Centeret.

Organisation

På nuværende tidspunkt har Center for Geomikrobiologi 14 videnskabelige medarbejdere, 10 ph.d.-studerende og en specialestuderende. Vi har til huse blandt biologerne på Aarhus Universitet og deler laboratorier med mikrobiologerne, som vi arbejder tæt sammen med. Vi samarbejder også med forskere fra Max Planck Instituttet for Marin Mikrobiologi i Bremen og med mange andre internationalt anerkendte institutioner på feltet, for eksempel Alfred Wegener Institute for Polar- and Marine Research, Leibniz Institute for Baltic Sea Research og universiteter i Sverige, Tyskland, og USA.

Hverdagen på Centeret

  • Mandag morgen er der gruppemøde og seminar i fællesskab med mikrobiologi-gruppen på Biologisk Insitut.
  • Mandag morgen er der gruppemøde og seminar på Centeret: Vi præsenterer vores projekter, teorier, resultater og nye ideer.
  • Frokost og kaffepauser i Centerets kaffestue i løbet af dagen.